Verslaggeving

De kracht en betekenis van een goede verslaggeving

Elke ondernemer stelt zich periodiek (of ingegeven door bepaalde situaties) de vraag, hoe zijn bedrijf er financieel voor staat. Of, wordt de beoogde winst wel behaalt, immers hard werken aan de toekomst van het bedrijf is nog geen garantie voor voldoende rendement.
Of, moet er personeel bij, maar is dat financieel wel verantwoord? Of, moet er een aantal investeringen worden gedaan, maar zijn mijn cijfers wel goed genoeg voor een flinke financiering en zo ja, kan ik de aflossingsverplichtingen wel aan. En, wat voor soort financiering moet dat dan zijn…….

Om op deze vragen een passend antwoord te kunnen geven is het belangrijk, dat uw boekhouding op een deskundige wijze tijdig is verwerkt, zodat balansposities en resultaten op een inzichtelijke manier aan u worden gepresenteerd en met u worden geanalyseerd. In feite kijkt u zo ook eens op een andere manier naar uw bedrijf.

Een goede verslaggeving is niet alleen een nuttig instrument om vragen te kunnen beantwoorden, maar heeft ook informatieve waarde. Niet alleen naar u toe maar ook naar uw bankier en de Belastingdienst, voor wie inzichtelijkheid, specificatie en toelichting ook belangrijke items zijn. Het jaarrapport bijvoorbeeld wordt door ons standaard voorzien van financiƫle kengetallen met betrekking tot liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit, ouderdomsanalyse ten aanzien van uw debiteurenvorderingen, financieringsstructuur van uw onderneming etc. en geeft bovendien een ruime toelichting op alle balansposities en resultatenrekeningen.

“Het zal er allemaal wel mooi en deskundig uitzien”, zult u misschien wel denken. Juist daarom vinden wij het uitermate belangrijk, het jaarrapport persoonlijk en in ongedwongen sfeer met u te bespreken.

Enkele voorbeelden van verslaggeving zijn:

-Accountantsverklaringen

-Begrotingen, prognoses

-Jaarrekening

-SBR Jaarrekening banken en KVK

-Periodieke verslagen

-Online presentaties, prognoses.

-etc.